Mix de legume la gratar din: rozmarin, portocala, legume asortate, sare, piper. Ingrediente: 1-2 crengute de rozmarin proaspăt 1 portocala 4 căni de legume asortate, taiate cuburi sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Pregătiți grătarul, incalziti bine. Taiati portocala in jumatate. Aranjati 2 bucati de folie de aluminiu una peste cealalta. Puneti […]
Legume la gratar cu sos delicios de branza
PrinteazaLegume la gratar cu sos delicios de branza din: dovlecei, ardei gras, porumb, telina verde, ceapa rosie, rosie, ciuperci, ulei, branza, smantana, piper, sare.
- 2 dovlecei
- 1 arde gras rosu
- 1 stiulete de porumb tanar
- 2 tulpini de telina verde
- 2 cepe rosii
- 1 rosie
- 100 g ciuperci
- 1 lingura ulei
- 75 g branza Roquefort sau alt tip de branza moale
- 3 linguri smantana
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă ardeiul gras, dovleceii, ciupercile, tulpinile de ţelină şi ceapa.
Se taie în bucăţi mai mari şi se stropesc cu ulei, apoi se presară cu piper.
Se înfig alternativ, în ţepuşe din lemn.
Se frig pe grătarul încins, timp de aproximativ 8 minute, întorcându-le pe toate părţile, ca să nu se ardă.
Când sunt gata, se presară cu sare, după gust.
In timp ce se frig legumele, se amestecă într-un bol brânza cu smântână.
Se servesc frigăruile alături de sosul de brânză.
Legume la gratar cu sos delicios de branza
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Legume la gratar cu maioneza
Legume la gratar cu maioneza din: ou, suc de lamaie, mustar de dijon, ardei chili, sare, ulei de masline, dovlecei, ardei grasi, ceapa. Ingrediente: 2 dovlecei, taiati in jumatate pe lungime 3 ardei grasi, taiati jumatati, fara seminte 1 ceapa, curatata si feliata Ingrediente maioneza: 1 ou 2 linguri de suc de lamaie 1 lingurita mustar […]
Pofta buna!