Legume la gratar cu sos
PrinteazaO reteta delicioasa de legume la gratar cu sos din: sfecla, vanata, dovlecel, morcov, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, cartofi, broccoli, otet, zahar tos, sare, piper, spanac si sos de soia.
- două sfecle roşii mai mici
- o vânătă
- un dovlecel
- un morcov
- 4 roşii
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 100 ml ulei de măsline
- doi cartofi
- 500 g broccoli
- o lingură de oţet
- o lingură de zahăr tos
- sare
- piper
- spanac
- sos de soia
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun într-un castron. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune la călit în două linguri de ulei.
Când a devenit aurie, se adaugă roşiile rase, se condi¬mentează, se presară zahărul tos şi se adaugă o cană de apă.
Se lasă să fiarbă până scade sosul, se adaugă oţetul, usturoiul curăţat de foi şi feiiat. Vânătă şi dovlecelul se spală şi se pun într-un castron.
Se adaugă sfecla roşie curăţată de coajă şi tăiată rondele, morcovul curăţat de coajă, spălat şi tăiat fâşii subţiri.
Se toarnă deasupra uleiul rămas, se presară sare şi piper, se amestecă şi se pun legumele pe grătarul încins.
Se frig pe ambele părţi, se aşază pe platouri, se toarnă deasupra sosul de roşii şi se servesc imediat, alături de broccoli şi cartofii fierţi tăiaţi rondele.
Se pot sevi acompaniate de o salata baby cu sos de soia.
Legume la gratar cu sos
Pofta buna!