Legume la gratar
PrinteazaO reteta de legume la gratar din: ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecel, vanata, rozmarin, cimbru, ulei de masline, otet aromat, sare si piper.
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- cate 1 ardei gras rosu si galben
- 1 dovlecel mediu
- 1 vanata mica
- cate 2 crengute de rozmarin si cimbru
- 8 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet aromat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o inele. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l. Pregătiţi legumele. Tăiaţi ardeiul fâşii, iar dovlecelul şi vânătă felii pe lung. Spălaţi verdeaţa şi uscaţi-o. Amestecaţi într-un castron uleiul de măsline, oţetul aromat, sarea şi piperul.
Adăugaţi rozmarinul şi cimbrul, apoi legumele. Lăsaţi-le cca. 1 oră să se marineze. Scurgeţi legumele, aşezaţi-le într-o tigaie grill din aluminiu şi lăsaţi-le la foc mare 8-10 minute. întoarceţi-le între timp.
Condimentaţi-le cu sare şi piper, iar la final, ornaţi-le cu puţină verdeaţă. Folosiţi ulei aromat pentru friptură sau dressingul de salată.
Legume la gratar
Poftă bună!