Legume la gratar

Printeaza

O reteta de legume la gratar din: ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecel, vanata, rozmarin, cimbru, ulei de masline, otet aromat, sare si piper.

Ingrediente:Legume la gratar

  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • cate 1 ardei gras rosu si galben
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 vanata mica
  • cate 2 crengute de rozmarin si cimbru
  • 8 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet aromat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o inele. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l. Pregătiţi legumele. Tăiaţi ardeiul fâşii, iar dovlecelul şi vânătă felii pe lung. Spălaţi verdeaţa şi uscaţi-o. Amestecaţi într-un castron uleiul de măsline, oţetul aromat, sarea şi piperul.

Adăugaţi rozmarinul şi cimbrul, apoi legumele. Lăsaţi-le cca. 1 oră să se marineze. Scurgeţi legumele, aşezaţi-le într-o tigaie grill din aluminiu şi lăsaţi-le la foc mare 8-10 minute. întoarceţi-le între timp.

Condimentaţi-le cu sare şi piper, iar la final, ornaţi-le cu puţină verdeaţă. Folosiţi ulei aromat pentru friptură sau dressingul de salată.

Legume la gratar

Legume la gratar

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.