Legume gratinate cu cascaval

Printeaza

Legume gratinate cu cascaval din: morcovi, ceapa verde, mazare, fasole verde, fasole alba, ardei capia, telina, ardei gras, marar, dovlecel, rosii, ulei, cascaval, sare, piper, smantana, iaurt, menta.

Ingrediente:Legume_gratinate_cu_cascaval

  • doi morcovi
  • doua legaturi de ceapa verde
  • 200 g mazare
  • 200 g fasole verde
  • 200 g fsole alba pastai
  • doi ardei capia
  • o telina
  • un ardei gras
  • marar
  • un dovlecel
  • 3 rosii
  • 75 ml ulei
  • 300 g cascaval
  • sare
  • piper
  • smantana
  • iaurt
  • menta

 

Mod de preparare:

Morcovii şi ţelina se curăţă şi se taie cubuleţe. Fasolea albă şi fasolea verde se curăţă de codiţe, se spală şi se taie în bucăţele. Dovlecelul se spală, se taie cubuleţe şi se pune lângă legumele tăiate. Ardeii capia şi ardeiul gras se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Roşiile se spală, se taie cuburi şi se pun într-un bol.

Intr-un vas mare se pun mazărea şi restul legumelor, se adaugă sare şi piper după gust, mărar tocat şi ceapa verde tocată mărunt. Se adaugă uleiul, se amestecă şi se pun într-o tavă adâncă. Se toarnă deasupra puţină apă, se introduce tava în cuptor şi se lasă 25 de minute.

Se întorc legumele cu o paletă, se presară roşiile, se introduc din nou în cuptor şi se mai lasă zece minute. Se presară caşcaval ras, se lasă încă două minute, apoi se scot şi se lasă să se răcească puţin.

Se servesc calde sau reci, cu smantana sai iaurt amestecat cu menta tocata.

Legume gratinate cu cascaval

Legume_gratinate_cu_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.