Legume gratinate cu carnati

Printeaza

 

Ingrediente:Legume gratinate cu carnati

  • 4 cârnaţi olteneşti
  • doi morcovi
  • o ţelină mai mare
  • 6 bucăţi de porumb baby
  • două fructe de mango
  • 500 g broccoli
  • 200 g ciuperci pleurotus
  • o ceapă
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Porumbul şi broccoli se spală şi se pun la fiert în apă fierbinte în care s-a adăugat o linguriţă de sare. Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri sau în bastonaşe. Fructele de mango se spală, se şterg cu un şervet şi se descojesc.

Se taie în felii sau în bastonaşe şi se pun pe o farfurie.Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie în rondele sau peşti­şori. Se încinge ulei într-o tigaie, se adaugă morcovii, ţelina şi se călesc până când s-au înmuiat.

Se pun apoi ceapa, porumbul tăiat în bucăţi mai mici şi bucheţelele de broccoli. Se adaugă ciupercile tăiate în bastonaşe sau în cubuleţe, sarea şi piperul după gust.

Se amestecă, se călesc timp de zece minute la foc iute, se adaugă bucăţile de mango şi se mai călesc câteva minute. Cârnaţii se frig pe grătar sau se prăjesc în ulei încins şi se servesc alături de legumele gratinate. Se servesc cu busuioc proaspăt tocat sau mujdei.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.