Legume gratinate cu carnati
Printeaza
- 4 cârnaţi olteneşti
- doi morcovi
- o ţelină mai mare
- 6 bucăţi de porumb baby
- două fructe de mango
- 500 g broccoli
- 200 g ciuperci pleurotus
- o ceapă
- ulei de măsline
- sare
- piper
- busuioc verde
- usturoi
Mod de preparare:
Porumbul şi broccoli se spală şi se pun la fiert în apă fierbinte în care s-a adăugat o linguriţă de sare. Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri sau în bastonaşe. Fructele de mango se spală, se şterg cu un şervet şi se descojesc.
Se taie în felii sau în bastonaşe şi se pun pe o farfurie.Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie în rondele sau peştişori. Se încinge ulei într-o tigaie, se adaugă morcovii, ţelina şi se călesc până când s-au înmuiat.
Se pun apoi ceapa, porumbul tăiat în bucăţi mai mici şi bucheţelele de broccoli. Se adaugă ciupercile tăiate în bastonaşe sau în cubuleţe, sarea şi piperul după gust.
Se amestecă, se călesc timp de zece minute la foc iute, se adaugă bucăţile de mango şi se mai călesc câteva minute. Cârnaţii se frig pe grătar sau se prăjesc în ulei încins şi se servesc alături de legumele gratinate. Se servesc cu busuioc proaspăt tocat sau mujdei.
Poftă bună!