Legume gratinate
PrinteazaO reteta de legume gratinate din: dovlecel, vanata, rosii, parmezan, ulei, sare si piper.
- 1 dovlecel
- 1 vanata mica
- 4 rosii tari, bine coapte
- 50 g parmezan sau cascaval ras
- ulei pentru prajit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli dovlecelul şi vânătă, le tai felii subţiri, le pudrezi cu sare şi le laşi să se condi¬menteze 15 minute. Le scurgi de zeama lăsată şi le prăjeşti uşor în ulei bine încins, pe ambele părţi, până se înmoaie.
Separat, tai roşiile rondele subţiri şi le prăjeşti uşor pe ambe¬le părţi în acelaşi ulei în care ai prăjit dovleceii şi vinetele, apoi le scoţi deoparte. Intr-un vas termorezistent mai mic uns cu ulei aşezi două straturi de legume, altemrndu-le între ele, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi presari parmezan ras.
Introduci vasul în cuptorul încins pentru 15-20 de minute. Serveşti legumele calde.
Legume gratinate
Pofta buna!