Legume in aluat cu aroma de menta
PrinteazaLegume in aluat cu aroma de menta din: aluat foitaj, cartofi rosii, ceapa, seminte de chimen, curry, seminte de coriandru, ardei iute, mazare, piure de spanac, lamaie, unt, menta, sare, ou.
- 1 foaie aluat foitaj
- 2 cartofi roşii
- 2 cepe
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- 1 linguriţă curry
- 1 linguriţă seminţe de coriandru
- 1 ardei iute roşu
- 100 g mazăre din conservă
- 200 g piure spanac
- 1 lămâie
- unt
- mentă
- sare
- 1 ou
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi tai în felii groase. Pui jumătate dintre ei la fiert în apă cu sare, iar când dă în clocot adaugi şi restul şi îi laşi 10 minute la fiert. Apoi îi scurgi şi îi tai în cubuleţe. Topeşti 1 lingură unt şi prăjeşti seminţele de chimen şi de coriandru.
Adaugi ceapa tocată mărunt şi un praf de sare şi laşi pe foc până se înmoaie, apoi adaugi ardeiul tocat mărunt şi curry. Pui cartofii şi amesteci bine pe foc 1-2 minute, apoi stingi şi adaugi mentă tocată, mazărea scursă, o linguriţă coajă de lămâie, câteva picături de zeamă de lămâie şi sare, după gust.
Intinzi foaia de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt, dar să rămână şi pe margini. Pui un strat de compoziţie de cartofi, un strat de piure de spanac şi din nou cartofi. Aduni deasupra aluatul rămas pemargini, ungi cu ou bătut, presari seminţe de chimen, susan şi dai la cuptor aproximativ 45 de minute.
Poţi servi tarta cu sos de iaurt si mentă.
Legume in aluat cu aroma de menta
Pofta buna!