Legume in aluat
PrinteazaLegume in aluat din: doua foi aluat de foitaj, ardei grasi, ardei capia, branza cu mucageai, ou, mac, patrunjel, ceapa rosie, usturoi, otet balsamic, ulei de masline, slata, ardei iute, sare, piper, tarhon, cimbru, busuioc.
- două foi aluat de foitaj
- doi ardei graşi
- doi ardei capia
- două cutii brânză cu mucegai
- un ou
- 20 g seminţe de mac
- o legătură de pătrunjel
- două cepe roşii
- doi căţei de usturoi
- 20 ml oţet balsamic
- 60 ml ulei de măsline
- o salată verde
- un ardei iute
- sare
- piper
- tarhon
- cimbru
- busuioc
Mod de preparare:
Foile de foitaj se dezgheaţă la temperatura camerei, se taie fâşii late de doi centimetri şi lungi de opt centimetri. Se ung cu ou, se presară seminţe de mac, se împletesc sub formă de grilaj şi se realizează în număr egal.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu spre iute până devin aurii.
Se scot pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească. într-un bol se pun usturoiul curăţat şi pisat, pătrunjelul spălat tocat, sare şi piper după gust.
4 Se presară ardeiul iute tocat mărunt, se adaugă uleiul de măsline şi oţetul balsamic. Se amestecă totul, se trec prin amestec feliile de ardei capia, ardei gras şi brânza cu mucegai tăiate rondele.
Pe farfurii se aşază frunze de salată întregi sau tăiate fâşii, jumătate din foitajul copt, rondele de legume, rondele de brânză şi restul de legume. Se aşază deasupra foitajul rămas şi se servesc imediat.
Legume in aluat
Pofta buna!