Legume in aspic
PrinteazaLegume in aspic din: mazare, porumb, morcov, telina, usturoi, gelatina, oua, sare.
- 100 g mazăre
- 1 conservă porumb
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 2 căţei usturoi
- 1 plic gelatină
- 6-7 ouă fierte
- sare
Mod de preparare:
Fierbi în apa cu sare mazărea cu căţeii de usturoi întregi, morcovul tăiat cubuleţe şi rădăcina de ţelină tocată. Când s-au înmuiat legumele, adaugi porumbul scurs şi spălat şi mai laşi să dea în câteva clocote.
După ce s-a răcorit zeama în care au fiert legumele, adaugi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Tapetezi o formă de guguluf cu folie alimentară. Torni un strat de supă şi legume şi aşezi ouăle fierte, descojite, unul după altul. Torni restul de legume şi zeama şi dai la frigider câteva ore.
După ce s-a întărit, răstorni aspicul şi îndepărtezi folia.
Legume in aspic
Pofta buna!