Legume în pat crocant
PrinteazaLegume în pat crocant din: dovlecei, ceapa, cartof, patrunjel, oua, lapte, unt, foi de placinta, ulei de masline, sare, piper.
- 3 dovlecei (500 g)
- 1 ceapa mica
- 1 cartof
- 2 fire de patrunjel tocat
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 50 g unt
- 8 foi de placinta
- 5 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli dovleceii şi îi usuci cu ajutorul unui prosop de bucătărie. îi razi pe răzătoarea mare. Cureţi ceapa şi o toci fin. Cureţi cartoful şi îl dai pe răzătoarea mare. Pătrunjelul îl speli şi îl toci fin. Intr-o tigaie încingi două linguri de ulei şi căleşti ceapa timp de două minute. Adaugi dovleceii şi îi laşi 10 minute la foc mediu, amestecând regulat.
Adaugi cartofii şi îi mai laşi pe foc 3 minute, amestecând uşor. Stingi focul, sărezi şi condimentezi cu piper, pătrunjel şi amesteci un ou în compoziţia de legume. Topeşti untul într-o crăticioară şi apoi îl iei de pe foc. Adaugi laptele, oul şi uleiul rămas. Amesteci bine cu o furculiţa. încălzeşti cuporul la 180 de grade Celsius;.
Tai foile de aluat pe mărimea tăvii în care coci plăcinta. Pui primele patru foi, unse fiecare cu câteva linguri din amestecul de unt şi lapte. Adaugi apoi compoziţia de legume şi restul de foi, unse fiecare cu amestecul de unt şi lapte. Ceea ce rămâne din această compoziţie lichidă o torni deasupra.
Coci timp de 30 de minute. La finalul procesului de coacere scoţi din cuptor foitajul cu legume, îl stropeşti cu o lingură de apă şi acoperi tava cu un prosop curat. Laşi să se odihnească 20 de minute înainte de a o servi.
Legume în pat crocant
Pofta buna!
Slaba rau reteta asta