Legume in sos dulce-acrisor

Printeaza

Legume in sos dulce-acrisor din: morcovi, broccoli, fasole, pporumb, telina, rosii, lamaie, ardei iute, ardei capia, ceapa verde, sare, ulei, oregano.

Ingrediente:Legume in sos dulce-acrisor

  • doi morcovi
  • 500 g broccoli
  • 250 g fasole mange-tout
  • 150 g boabe de porumb
  • 4 stiuleţi de porumb
  • o ţelină
  • două roşii
  • o jumătate de lămâie
  • ardei iute
  • un ardei capia
  • o legătură de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • oregano
  • ulei

 

Mod de preparare:

Ceapa verde :se curăţă, se spală şi se toacă miărunt. Ardeiul capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă în cutbuleţe.  Se încinge uleei într-o cratiţă şi se călesc legunmele toclate. Când s-au înmuiat, se adaugă roşiile, sarea şi piperul după gust. Se pun într-un vas, se adaugă sucul de lămâie, oregano uscat şii se pasează.

Ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bastonaşe. Fasolea mange-tout şi broccoli se spală şi se fierb zece minute. Se încing patru linguri de ulei de măsline, se adaugă fasolea şi broccoli, bastonaşele de ţelină şi ştiuleţii de porumb tăiaţi în bucăţi mai mici.

Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se pun în cratiţă peste legume, se adaugă un pahar de apă, sarea şi piperul după gust şi se lasă să scadă un pic. Când apa a scăzut, se toarnă sosul de roşii, se adaugă boa­bele de porumb şi se amestecă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.