Legume in sos dulce-acrisor
PrinteazaLegume in sos dulce-acrisor din: morcovi, broccoli, fasole, pporumb, telina, rosii, lamaie, ardei iute, ardei capia, ceapa verde, sare, ulei, oregano.
- doi morcovi
- 500 g broccoli
- 250 g fasole mange-tout
- 150 g boabe de porumb
- 4 stiuleţi de porumb
- o ţelină
- două roşii
- o jumătate de lămâie
- ardei iute
- un ardei capia
- o legătură de ceapă verde
- sare
- piper
- oregano
- ulei
Mod de preparare:
Ceapa verde :se curăţă, se spală şi se toacă miărunt. Ardeiul capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă în cutbuleţe. Se încinge uleei într-o cratiţă şi se călesc legunmele toclate. Când s-au înmuiat, se adaugă roşiile, sarea şi piperul după gust. Se pun într-un vas, se adaugă sucul de lămâie, oregano uscat şii se pasează.
Ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bastonaşe. Fasolea mange-tout şi broccoli se spală şi se fierb zece minute. Se încing patru linguri de ulei de măsline, se adaugă fasolea şi broccoli, bastonaşele de ţelină şi ştiuleţii de porumb tăiaţi în bucăţi mai mici.
Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se pun în cratiţă peste legume, se adaugă un pahar de apă, sarea şi piperul după gust şi se lasă să scadă un pic. Când apa a scăzut, se toarnă sosul de roşii, se adaugă boabele de porumb şi se amestecă.
Poftă bună!