Legume înăbuşite în stil bulgăresc
PrinteazaO reteta de Legume înăbuşite în stil bulgăresc din: ciuperci, ardei gras, ceapa rosie, masline, rosii, dovlecel, morcov, ulei de masline, cascaval, ivn alb, unt, sare, piper si busuioc.
- 10 ciuperci champignon
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa rosie mare
- 10 masline
- 4 rosii mici sau 2 rosii mari
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- ulei de masline
- cascaval (optional)
- vin alb (optional)
- unt
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Pregăteşti reţeta la tigaie cu capac sau în wok. Tai ardeiul felii Subţiri, pe lungime, ceapa o tai rondele, care nu trebuie desfăcute, morcovul îl tai felii sau fâşii subţiri, iar dovlecelul îl tai feliuţe. Poţi adăuga şi vânătă, tăiată tot felii, dar aceasta se coace mai greu şi ar fi bine să fie fiartă mai înainte.
Ciupercile le laşi întregi. Roşiile mici le pui întregi, fără a le cresta sau decoji. Dacă foloseşti roşii mari, le tai în felii groase de circa 2 cm. Toate legumele le pui în tigaia încinsă şi unsă cu ulei de măsline. Adaugi jumătate de pahar mic de vin alb (cam 4-5 linguri), sarea, piperul şi busuiocul.
Pui ciupercile fără codiţe, cu pălăria în jos, astfel încât să puteţi pune un vârf de cuţit de unt în fiecare gaură (de dimensiunea unei unghii). Vei avea un sos delicios care nu trebuie vărsat. Restul legumelor trebuie întoarse în momentul în care s-au prăjit pe o parte.
Când sunt aproape gata, adaugi un pumn de caşcaval ras şi mai laşi capacul peste tigaie un minut. Serveşti preparatul cald.
Legume înăbuşite în stil bulgăresc
Pofta buna!