Varză Acră cu Afumătură și Mămăligă – este un preparat tradițional românesc, cunoscut pentru gustul său. Această mâncare combină savoarea puternică a verzei murate cu aromele bogate ale afumăturii, toate servite alături de o mămăligă caldă și cremoasă. Ideală pentru sezonul rece, această rețetă nu doar că satisface pofta de mâncare, dar aduce și o […]
Legume invelite in mamaliga
PrinteazaLegume invelite in mamaliga din: fasole, porumb, dovlecei, ceapa, mamaliga, zahar, bulion, ulei, oregano, ardei, cascaval, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g fasole albă fiartă
- 1 conservă de 200 g porumb
- 2 dovlecei
- 1 ceapă roşie
- 200 g mămăligă rece
- zahăr
- 50 ml bulion
- ulei
- 1 linguriţă oregano
- 1 ardei uscat
- 50 g caşcaval de post
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi dovleceii. Tai ceapa peştişori, iar dovleceii cubuleţe. Căleşti ceapa în ulei, iar când devine aurie, adaugi dovleceii.
După ce s-au călit şi dovleceii, presari oregano, sare şi piper.
Pui porumbul scurs de zeamă şi căleşti împreună la foc potrivit, timp de 15 minute. Adaugi bulionul şi zahărul. Amesteci şi laşi să fiarbă 5 minute, lei de pe foc.
Pui totul într-un vas termorezistent. Adaugi fasolea cu puţină zeamă, ardeiul iute şi piperul. Amesteci bine.
Tai mămăliga triunghiuri si o pui deasupra, în straturi.
Razi caşcavalul şi dai la cuptorul încins, timp de 15-20 de minute.
Legume invelite in mamaliga
Pofta buna!
Tocăniță de Mistreț cu Mămăligă
Tocăniță de Mistreț cu Mămăligă: O Rețetă Tradițională din: carne de mistret, vin, ceapa, morcovi, usturoi, ardei gras, rosii in suc, dafin, rozmarin, boia, sare, piper, ulei, mamaliga. Descoperiți savoarea autentică a vânatului cu această tocăniță, un fel de mâncare robust și încărcat de tradiție. Perfectă pentru zilele reci de iarnă sau pentru o cină […]