Legume iuti la wok
PrinteazaLegume iuti la wok din: broccoli, morcovi, telina, lemongras, salote, usturoi, ulei, sare, piper, vin, sos chili, zahar, zeama de lamaie, sos de soia.
- 450 g broccoli
- 200 g morcovi
- 200 g ţelină verde (apio)
- 2 tije de lemongrass proaspăt
- 2 şalote
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de ulei de susan
- sare
- piper
- 2 linguri de vin de orez
- 1 lingură de sos chili bean
- 1 linguriţă de zahăr
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 2 linguriţe de sos de soia
- 1 1/2 de linguriţe de pastă roşie de curry
Mod de preparare:
Broccoliul se spală şi se desface în bucheţele. Morcovii se cojesc şi se taie fâşii oblice. Telina se curăţă, se spală şi se taie bucăţele sau fâşii. Tijele de lemongrass se cbjesc şi se taie felii.
Şalotele şi usturoiul se curăţă şi se mărunţesc. Se încinge uleiul uniform într-un wok şi se călesc bucăţelele de lemongrass, şalotele şi usturoiul circa un minut.
Se condimentează cu sare şi piper, apoi se adaugă legumele şi se călesc şi acestea k minute, amestecând continuu.
După aceea, se amestecă totul cu vinul de orez, sosul chili bean şi zahărul. Legumele se asezonează cu zeamă de lămâie şi sos de stridii, după care se adaugă pasta de curry lungită cu 200 ml de apă.
Preparatul se mai fierbe la foc mediu încă 4 minute, amestecând mereu, pentru a se reduce sosul. Se serveşte fierbinte.
Legume iuti la wok
Pofta buna!