Legume la abur
PrinteazaO reteta de legume la abur cu morcovi, gulie, visinata, castravete, sos de soia, sparanghel, ciuperci, unt, ceaa, branza tofu, sare si piper.
- 2 morcovi
- 1 gulie
- 1 linguriţă vişinată
- 1 castravete
- 2 linguri sos de soia
- 6 fire sparanghel
- 3 ciuperci proaspete
- 20 g unt
- 1 ceapă mare
- 100 g brânză Tofu
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli bine. Tai morcovii în rondele, toci ceapa mărunt, tai guliile felii, tai castravetele în rondele, iar ciupercile în sferturi.
Amesteci morcovii şi guliile, apoi le marinezi timp de 10 minute într-un castron, care să încapă în strecurătoarea de la oala cu aburi, împreună cu sosul de soia şi vişinata. Se pune oala pe foc, se aşază castroral în strecurătoarea de la oala cu aburi, se pune capacul şi se fierbe câni 5 minute.
Se adaugă castravetele, sparanghelul ciupercile, untul, ceapa, se amestecă, se acoperă şi se mai lasa să fiarbă circa 3 minute. Se adaugă brânza şi se mai lasă 2|mriijte, apoi se trage castronul deoparte şi se amestecă preparatul cu grijă.
Poftă bună!