Legume la cuptor cu oregano si curry

Printeaza

 Legume la cuptor cu oregano si curry din: morcovi, fasole, mazare, telina, ardei, broccoli, ceapa, usturoi, ulei, curry, sare, piper, usturoi, oregano, smantana.

Ingrediente:Legume la cuptor cu oregano si curry

  • doi morcovi
  • 400 g fasole verde
  • 400 g fasole albă păstăi
  • 200 g mazăre
  • o jumătate de ţelină
  • doi ardei capia
  • un ardei gras
  • 500 g broccoli
  • ceapă verde
  • 4 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • curry
  • sare
  • pipe
  • oregano
  • smântână

 

Mod de preparare:

Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele subţiri. Ţelina se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pune peste morcovi. Ardeii capia şi ardeiul gras se curăţă de seminţe şi se taie bucăţi potrivit de mari. O legătură de ceapă verde şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, mor­covii, ţelina şi ardeii. Se călesc zece minute la foc potrivit, apoi se pun într-un castron. Se adaugă fasolea verde şi fasolea albă tăiate bucăţele, mazărea, broccoli tăiat bucăţele, o linguriţă de pudră de curry, sare şi piper după gust.

Se presară o lingură de oregano tocat, se amestecă, se pun într-o tavă şi se toarnă apă cât să le acopere. Se introduc în cuptorul încins şi se ţin până ce apa scade la jumătate şi legumele sunt fierte.

Se servesc fierbinţi sau calde, cu un sos din smântână, usturoi pisat şi oregano.

1 comentariu

  1. Foarte gustos! Recomand!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.