Legume la cuptor cu peperoncino
PrinteazaLegume la cuptor cu peperoncino din: zuchini, ceapa, cartofi, morcovi, conopida, broccoli, usturoi, mozzarella, ulei de masline, patrunjel, sare, piper.
- 2 zuchini
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 6 bucăţi conopidă
- 6 bucheţele broccoli
- 1 căţel usturoi
- 1 bilă mozzarella
- ulei de măsline
- câteva fire pătrunjel
- sare
- piper
- peperoncino
Mod de preparare:
Mai întai, speli legumele. Cartofii îi cureti de coajă, zuchinii şi cartofii îi tai felii mai grosuţe. Pui într-un vas adânc apă şi dai în câteva clocote fiecare legumă. Le scoţi apoi într-o strecurătoare.
Intr-o tavă unsă cu ulei aşezi toate legumele, usturoiul tăiat mărunt îl împrăştii pe toată suprafaţa tăvii, apoi mozzarella tăiată cubuleţe o pui uniform în toată tava, condimentezi şi, la final, pui firele de pătrunjel întregi.
Dai tava la cuptor, la foc mic, până ce toate legumele sunt gata şi se rumenesc frumos deasupra.
Pofta buna!