Legume la tigaie cu ghimbir
PrinteazaLegume la tigaie cu ghimbir din: fasole, sare, beoccoli, morcovi, mazare, ardei, praz, dovlecel, ciuperci, varza, ghimbir, usturoi, ulei, seminte, piper, sos de soia.
- 50 g fasole boabe asiatică (neagră)
- sare
- 250 g broccoli
- 250 g morcovi
- 125 g mazăre
- 2 ardei graşi roşii
- 1 fir de praz
- 1 dovlecel
- 200 g ciuperci shiitake
- 250 g varză de China
- 50 g rădăcină de ghimbir
- 3 căţei de usturoi
- 6 linguri de ulei
- 20 g seminţe de susan (descojite)
- 1 lingură de pastă tamarind
- 1 lingură de pastă roşie de curry
- 125 ml fond de legume
- 2 linguri de sos de soia
- 2 linguri de ulei de susan
- piper
Mod de preparare:
Se dă în clocot o cantitate generoasă de apă cu sare.
Se pune la fiert fasolea boabe (sub capac) şi se clocoteşte la foc mic minim 30 de minute. Când este gata, se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Broccoliul se curăţă şi se desface în bucheţele egale. Morcovii, mazărea, ardeii, prazul şi dovlecelul se curăţă, se şterg şi se taie fâşii subţiri. Ciupercile shiitake se curăţă, li se îndepărtează picioruşele, iar pălăriile se taie fâşii.
Varza de China se curăţă de frunzele exterioare şi de cotor. Frunzele rămase se taie oblic în fâşii de circa 2 cm lăţime. Ghimbirul şi usturoiul se cojesc şi se taie cubuleţe.
Se încinge uleiul într-un wok. Se prăjesc la foc mare întâi morcovii, ardeii, broccoliul şi ciupercile shiitake (2 minute), amestecând continuu.
După aceea, se adaugă mazărea, prazul, dovleceii, varza, usturoiul, ghimbirul, susanul, fasolea, pasta tamarind şi cea de curry.
Preparatul se mai amestecă pe foc încă 3-4 minute, apoi se toarnă pe deasupra fondul de legume, sosul de soia şi uleiul de susan şi se dă rapid în clocot.
La final, legumele se amestecă bine şi se asezonează cu sare şi piper.
Legume la tigaie cu ghimbir
Pofta buna!
Foarte bune legumele la tigaie