Legume cu mămăligă

Printeaza

Legume cu mămăligă din: dovlecei, morcovi, fenicul, ardei capia, ciuperci, apa, malai, unt, ulei de masline, branza telemea, ardei iute, marar, sare, piper, smantana, iaurt.

Ingrediente:Legume_cu_mamaliga

  • doi dovlecei
  • doi morcovi
  • fenicul
  • doi ardei capia
  • 500 g amestec de ciuperci
  • 750 ml apa
  • 300 g malai
  • 100 g unt
  • 75 ml ulei de masline
  • 300 g branza telemea
  • un ardei iute
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • smantana
  • iaurt

 

Mod de preparare:

Dovleceii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie fâşii subţiri cu ajutorul cuţitului pentru curăţat legume.

Se presară cu sare, se amestecă şi se pun într-un bol. Feniculul se spală, se taie felii subţiri şi se pune peste legumele din bol.

Se adaugă ardeii capia curăţaţi de seminţe şi tăiaţi julien, se amestecă şi se lasă zece minute.

Se pun într-o strecurătoare şi după ce s-au scurs de suc se pun la călit în 50 g unt şi uleiul de măsline.

Se adaugă ciupercile tăiate în jumătăţi sau lăsate întregi, se condimentează şi se călesc zece minute, apoi se pun într-un bol.

Apa se pune la fiert cu o lingură cu sare, se presară mălaiul şi se fierbe până se umflă mălaiul.

Se ia de pe foc, se adaugă restul de unt, piper, ardeiul iute şi mărar tocat după gust.

Se presară brânza sfărâmată, se amestecă şi se serveşte alături de legumele călite.

Se serveste totul cald ca atare, cu smantana sau iaurt.

Legume cu mămăligă

Legume_cu_mamaliga

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.