Legume marinate la grătar cu rozmarin
PrinteazaLegume marinate la grătar cu rozmarin din: dovlecel, vanata, cartof, ceapa rosie, ardei grasi, rosii cherry, sfecla rosie, rozmarin, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper.
- 1 dovlecel
- 1 vanata medie
- 1 cartof dulce
- 3 ardei grasi (rosu, galben, verde)
- 1 ceapa rosie
- 3-4 rosii cherry
- 2 felii sfecla rosie
- 2-3 crengute de rozmarin proaspat
pentru sos:
- 1 lingurita cimbru tocat (sau uscat)
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet balsamic
- sare, piper (dupa gust)
Mod de preparare:
Speli bine dovlecelul şi vânăta, lăsându-le cu coajă. Scoţi seminţele ardeilor, îndepărtezi coaja cartofului roşu, a cepei şi a sfeclei roşii.
Tai legumele, după preferinţă, felii subţiri sau fâşii, în afară de roşii, care trebuie să rămână întregi. Aşezi legumele într-un vas larg.
Separat, amesteci ierburile aromatice cu uleiul de măsline, oţetul balsamic şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Torni sosul obţinut peste legumele din vas, având grijă să fie toate stropite. Laşi la marinat 10-15 minute, la rece.
Aşezi legumele marinate pe grăţarul bine încins şi le rumeneşti uşor, având grijă să nu se ardă.
Le scoţi într-un castron, le garniseşti cu crenguţe de rozmarin proaspăt şi le serveşti imediat.
Legume marinate la grătar cu rozmarin
Pofta buna!