Legume murate
PrinteazaO reteta delicioasa de legume murate din: conopida, ceapa, castravete, fasole verde, sare, otet de mere, usturoi, ghimbir, coriandru, zahar tos, mustar, mustar boabe, turmeric sau curry, ardei iute si amidon.
- 1 conopida de circa 500 g, desfacuta buchete mici
- 2 cepe de apa, taiate sferturi
- 1 castravete mare, taiat in doua pe lungime, curatat de seminte si taiat bucati
- 300 g fasole verde, taiata segmente de 3 cm
- 100 g sare, plus 2 lingurite sare grunjoasa
- 1 litru otet de mere
- 3 catei de usturoi, taiati felii
- 30 g ghimbir razuit
- 2 lingurite coriandru macinat
- 200 g zahar tos
- 2 linguri mustar
- 2 linguri mustar cu boabe intregi
- 1 lingura turmeric sau curry
- 2 ardei iuti, taiati bucati
- 5 linguri amidon
Mod de preparare:
Intr-un vas nemetalic, pune conopida si ceapa, iau in alt vas pune castravetele si fasolea. Presara deasupra fiecarui 50 g sare si amesteca; lasa sa stea timp de 1 ora amestecand o data la 30 de minute. Caleste legumele in apa rece si scurge-le bine de apa intr-un prosop.
Intr-un vas pe foc, fierbe 800 ml otet impreuna cu usturoiul, ghimbirul si coriandrul. Adauga conopida si ceapa si opareste-le timp de 2 minute. Adauga castravetele si fasolea si opareste-le timp de 3 minute, amestecand incontinuu. Scoate deoparte leguele printr-o strecuratoare, pastrand otetul in care au fiert.
Pune din nou otetul in vas, pe foc, si adauga zaharul, mustarul, turmericul si 2 lingurite de sare. Dizolva amidonul cu otetul ramas si adauga treptat in vas, amestecand incontinuu pana cand sosul se ingroasa. Pune vasul deoparte si adauga legumele.
Toarnă fierbinte în borcane sterilizate şi închide-le ermetic cu capace sau cu celofan. Păstrează într-un loc răcoros şi întunecat şi consumă după minim 2 săptămâni. Odată deschis borcanul, păstrează-l apoi la rece, în frigider.
Legume murate
Pofta buna!