Legume cu orez la cuptor

Printeaza

Legume cu orez la cuptor

Ingrediente:

  • 1 conopidă mică
  • 200 g fasole verde
  • 3-4 morcovi
  • 2 gulii
  • 1 cană orez
  • 100 g unt sau margarină
  • 300 g smântână
  • sare
  • câteva fire de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Legume cu orez la cuptor: Cureţi conopida, fasolea verde, morcovii şi guliile şi le pui la fiert separat în apă cu sare.

Speli apoi orezul, îl căleşti puţin în 2-3 linguri de unt topit, stingi cu o cană de apă şi-l laşi să fiartă înăbuşit 10 minute.

După ce au fiert legumele, le scurgi bine, apoi tai cubuleţe morcovii şi guliile şi desfaci conopida în bucheţele într-o cratiţă.

Aşezi apoi un strat de orez, unul de mor­covi, orez, fasole verde, orez, conopidă şi morcovi.

Peste ultimul strat torni smân­tână, presari puţin caşcaval şi dai mâncarea la cuptor pentru 10-15 minute.

Când mâncarea e gata o decorezi cu câteva frunze de pătrunjel.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.