Legume cu orez la cuptor
PrinteazaLegume cu orez la cuptor
Ingrediente:
- 1 conopidă mică
- 200 g fasole verde
- 3-4 morcovi
- 2 gulii
- 1 cană orez
- 100 g unt sau margarină
- 300 g smântână
- sare
- câteva fire de pătrunjel
Mod de preparare:
Legume cu orez la cuptor: Cureţi conopida, fasolea verde, morcovii şi guliile şi le pui la fiert separat în apă cu sare.
Speli apoi orezul, îl căleşti puţin în 2-3 linguri de unt topit, stingi cu o cană de apă şi-l laşi să fiartă înăbuşit 10 minute.
După ce au fiert legumele, le scurgi bine, apoi tai cubuleţe morcovii şi guliile şi desfaci conopida în bucheţele într-o cratiţă.
Aşezi apoi un strat de orez, unul de morcovi, orez, fasole verde, orez, conopidă şi morcovi.
Peste ultimul strat torni smântână, presari puţin caşcaval şi dai mâncarea la cuptor pentru 10-15 minute.
Când mâncarea e gata o decorezi cu câteva frunze de pătrunjel.
Poftă bună!