Legume pane cu bere si salvie
PrinteazaLegume pane cu bere si salvie din: faina, bere blonda, oua, sare, piper, salvie, morcovi, brocoli (fără tulpini), conopida (fără tulpini), zuchini, ulei.
Ingrediente:
- 150 g faina
- 1/8 1 bere blonda
- 1 gălbenuş de ou
- sare şi piper
- 1 lingura salvie tocată
- 100 g morcovi
- 100 g brocoli (fără tulpini)
- 50 g conopida (fără tulpini)
- 50 g zuchini
- ulei pentru prăjit
- 1 albuş de ou
Mod de preparare:
Pentru aluat se omogenizează făina cu berea şi albuşul de ou. Se condimentează cu sare şi piper.
Se încorporează salvia. Se lasă la înmuiat cam 1 oră.
Legumele se lasă în apă sărată 2-3 minute. Se scot, se pun puţin In apă cu gheaţă, se scurg şi se lasă la rece.
Uleiul se înfierbântă la 180″C într-o friteuză.
Albuşul se bate spumă şi se încorporează aluatului. Bucăţile de legume se usucă cu şervetul, se trec prin aluat şi se prăjesc 3-5 min. până devin galbenaurii.
Se lasă să se scurgă pe o hârtie absorbantă.
Legume pane cu bere si salvie
Pofta buna!