Legume pane cu bere si salvie

Printeaza

Legume pane cu bere si salvie din: faina, bere blonda, oua, sare, piper, salvie, morcovi, brocoli (fără tulpini), conopida (fără tulpini), zuchini, ulei.

Legume_pane_cu_bere_si_salvie

Ingrediente:

  • 150 g faina
  • 1/8 1 bere blonda
  • 1 gălbenuş de ou
  • sare şi piper
  • 1 lingura salvie tocată
  • 100 g morcovi
  • 100 g brocoli (fără tulpini)
  • 50 g conopida (fără tulpini)
  • 50 g zuchini
  • ulei pentru prăjit
  • 1 albuş de ou

Mod de preparare:

Pentru aluat se omogenizează făina cu berea şi albuşul de ou. Se condi­mentează cu sare şi piper.

Se încor­porează salvia. Se lasă la înmuiat cam 1 oră.

Legumele se lasă în apă sărată 2-3 minute. Se scot, se pun puţin In apă cu gheaţă, se scurg şi se lasă la rece.

Uleiul se înfierbântă la 180″C într-o friteuză.

Albuşul se bate spumă şi se încorporează aluatului. Bucăţile de legume se usucă cu şervetul, se trec prin aluat şi se prăjesc 3-5 min. până devin galbenaurii.

Se lasă să se scurgă pe o hârtie absorbantă.

Legume pane cu bere si salvie

Legume_pane_cu_bere_si_salvie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.