Legume pane cu chutney aromat
PrinteazaLegume pane cu chutney aromat din: ulei, sparanghel, dovlecei, faina, praf de copt, boia, fulgi de ardei iute, ou, apa minerala, otet de vin alb, zahar, ghimbir, rosii.
- ulei, pentru prajit
- 250g de sparanghel, taiat bucati de 3cm
- 2 dovlecei mari, taiati in bastonase
- 40g de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 linguriata de boia
- 1 lingurita fulgi de ardei iute
- 1 ou
- 100ml de apa minerala
Ingrediente pentru chutney:
- 50ml de otet din vin alb
- 2 linguri de zahar
- 1 bucata de ghimbir, tocat
- 4 rosii, tocate
Mod de preparare:
Incinge suficient ulei pentru a umple o tigaie adanca. Pune sparanghelul si dovleceii intr-un bol mare.
Combina celelalte ingrediente pentru a obtine un aluat fluid. Toarna-l peste legume, impreuna cu sare si piper, apoi amesteca bine.
Foloseste o lingura mare pentru a scufunda in ulei, treptat, legumele.
Prajeste-le 3 minute, pana cand devin aurii, apoi intoarce-le pe partea cealalta si mai lasa-le 2 minute.
Scurge-le pe servete de hartie. Lasa-le sa se raceasca inainte de a le pune in recipiente pentru picnic.
Pentru chutney, toarna otetul si zaharul intr-o cratita si lasa zaharul sa se dizolve la foc mediu.
Adauga ghimbirul si rosiile, apoi da focul mai mare si fierbe sosul 10 minute, pana cand se ingroasa.
Lasa-l sa se raceasca de tot inainte de servire.
Legume pane cu chutney aromat
Pofta buna!