Legume pane (varianta)

Printeaza

Legume pane din: faina, bere blonda, galbenus de ou, sare, piper, salvie, morcovi, broccoli, conopida, zucchini, ulei, albus de ou.

Ingrediente:Legume_pane

  • 150 g faina
  • 1/8 l bere blonda
  • 1 galbenus de ou
  • sare si piper
  • 1 lingurita salvie tocata
  • 100 g morcovi
  • 100 g broccoli (fara tulpini)
  • 50 g conopida (fara tulpini)
  • 50 g zucchini
  • ulei pentru prajit
  • 1 albus de ou

 

Mod de preparare:

Pentru aluat se omogenizează făina cu berea şi albuşul de ou.

Se condimentează cu sare şi piper. Se încor-porează salvia. Se lasă la înmuiat cam 1 oră.

Legumele se lasă în apă sărată 2-3 minute. Se scot, se pun puţin In apă cu gheaţă, se scurg şi se lasă la rece.

Uleiul se înfierbântă la 180 C într-o friteuză. Albuşul se bate spumă şi se încorporează aluatului.

Bucăţile de legume se usucă cu şervetul, se trec prin aluat şi se prăjesc 3-5 min. până devin galben- aurii.

Se lasă să se scurgă pe o hârtie absorbantă.

Legume pane

Legume_pane

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Chiftele de legume pane

Chiftele de legume pane din: cartofi, dovlecei, morcov, oua, faina, parmezan, praf de copt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 cartofi 2 dovlecei un morcov 2 ouă 200 g făină un plic praf de copt 20 g parmezan ras o lingură ulei + pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Legumele spălate şi curăţate se trec […]

 

Reteta legume pane

Reteta legume pane

Reteta legume pane din: legume, faina, margarina, bere, verdeata, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 kg legume (dovlecei, gulii, conopidă, vinete, morcovi, praz, varză, ţelină) făină 100 g margarină 1 pahar bere verdeaţă boia sare piper   Mod de preparare: Legumele se curăţă, se taie felii groase şi se fierb în apă cu margarină până se […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.