Legume pe pat de orez
PrinteazaO reteta de legume pe pat de orez din: orez, praz, sare, piper alb, dovlecei, ceapa verde, ardei gras, telina, unt, ulei de masline si nucsoara.
- 300 g orez cu bobul lung
- 200 g praz
- sare
- piper alb măcinat
- 300 g dovlecei
- 200 g ceapă verde
- 200 g ardei gras roşu
- 200 g ardei gras verde
- 100 g ţelină verde
- 50 g unt
- 2 linguri ulei de măsline
- nucşoară
Mod de preparare:
Se spală orezul în 3-4 ape. Se lasă apoi în apă fierbinte, se scurge şi se pune la fiert în cantitatea de apă potrivită gramajului de orez. In acest timp, se curăţă legumele, se spală şi se taie bucăţi medii. Se scurg bine de apă si se înăbuşă în uleiul de măsline.
Se adaugă sarea şi piperul şi se bagă câteva minute în cuptor acoperite cu hârtie pentru copt. Se verifică dacă a fiert orezul, între timp. Se adaugă spre final untul, se potriveşte cu sare, piper şi nucşoară pentru culoare.
Orezul se acoperă cu un şervet şi, după ce s-au făcut legumele, se aşază orezul într-o formă, se pun legumele şi se ornează cu frunze de ţelină.
Legume pe pat de orez
Pofta buna!