Legume pentru supe sau ciorbe
PrinteazaLegume pentru supe sau ciorbe din: morcovi, patrunjel, telina, gulii, pastarnac, varza, rosii, ardei, ceapa alba, frunze de patrunjel verde, leustean, busuioc, telina, sare grunjoasa neiodata.
Ingrediente:
- cate 300 g morcovi, patrunjel, telina, gulii, pastarnac, varza, rosii, ardei verde si ceapa alba
- cate 1 legatura frunze de patrunjel verde, leustean, busuioc si telina
- 2 linguri sare grunjoasa neiodata
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele şi verdeaţa. Tai rădăcinoasele în fâşii lungi şi subţiri sau în cubuleţe. Mărunţeşti frunzele. Amesteci într-un castron legumele, verdeaţa şi sarea şi le laşi timp de 12 ore în frigider.
Când legumele şi-au lăsat zeama, pui vasul pe foc şi laşi legumele să dea în câteva clocote.
Calde, le pui în borcane de 400 ml, le acoperi cu sucul pe care l-au lăsat legumele, presând cu dosul lingurii, ca să elimini bulele de aer rămase. Infiletezi capacele, acoperi borcanele cu pături şi le laşi să se răcească până a doua zi.
Nu necesită conservant, dar este indicat să păstrezi borcanele la temperatură constantă, departe de surse luminoase.
Legume pentru supe sau ciorbe