Legume picante cu ridichi negre
PrinteazaLegume picante cu ridichi negre din: ardei gras, ardei capia, ardei iute, ceapa, morcov, spanac verde, salata verde, ridichi negre, seminte de in, seminte de susan, sos de soia, lamaie, miere, ulei, sare, piper si rodie.
- doia ardei grasi
- doi ardei capia
- un ardei iute
- doua cepe
- un morcov
- 500 g spanac verde
- 200 g salata verde
- ridichi negre
- 10 g seminte de in
- 20 g seminte de susan
- 15 ml sos de soia
- o lamaie
- 20 g miere
- ulei
- sare
- piper
- rodie
Mod de preparare:
Ridichile negre se curăţă de coajă, se spală, se taie felii subţiri şi se presară cu sare. Se amestecă, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la scurs 20 de minute. Ardeii graşi, ardeii capia, morcovul şi ceapa curăţată de foi se spală, se taie felii şi se pun la călit în puţin ulei.
Se lasă zece minute la foc mediu, se adaugă spanacul rupt în bucăţi mai mici şi se amestecă. Se mai ţin pe foc două minute, se adaugă ardeiul iute tocat mărunt, seminţele de susan, seminţele de in, sosul de soia şi piper după gust.
Se verifică dacă este sărat, eventual adăugând puţină sare, şi se stropeşte totul cu puţin suc de lămâie. Se adaugă mierea, se amestecă totul şi se păstrează la cald. Ridichile se amestecă cu puţin ulei, suc de lămâie, salată verde tăiată mărunt, sare şi piper şi salata obţinută se serveşte alături de legumele calde
La salata de ridichi negre peste legume se mai pot adauga si samburi de rodie.
Legume picante cu ridichi negre
Pofta buna!