Legume picante cu curcuma
PrinteazaO reteta de legume picante cu curcuma din: vinete, ardei grasi, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute rosu, boabe de mustar, stafide, zahar brun, otet rosu, ulei de arahide si sare.
- 2 vinete mari
- 2 ardei graşi
- 2 cepe
- 4 căţei de usturoi
- 1 bucăţică de ghimbir
- 1 ardei iute roşu
- 1 lingură boabe de muştar
- 1 linguriţă stafide
- 1/2 linguriţă curcuma
- 1 lingură zahăr brun
- 2 linguri oţet roşu
- ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
- sare
Mod de preparare:
Taie vinetele în sferturi pe % din lungimea lor şi lasă-le în apă rece circa 30 de minute. Taie ardeii graşi în patru şi curăţă-i de filamentele albe din interior. Pasează în blender ceapa, usturoiul, ardeiul iute, ghini- birul şi boabele de muştar. Dizolvă 1 lingură de zahăr brun în 2 linguri de oţet.
Pune într-o cratiţă puţin ulei şi înăbuşă în el pasta obţinută, curcuma, adăugând puţină apă. Ţine-le pe foc până când lichidul scade complet şi capătă o culoare aurie, apoi sărează după gust.
Adaugă în cratiţă vinetele, stafidele şi bucăţile de ardei. Fierbe la foc potrivit circa 10 minute, întorcând vinetele din când în când, în aşa fel încât să se rumenească uniform.
Toarnă 1 pahar cu apă caldă şi oţetul îndulcit, acoperă cu un capac şi lasă-le să fiarbă până când vinetele se înmoaie, iar sosul se îngroaşă. Potriveşte gustul cu condimente şi serveşte imediat.
Legume picante cu curcuma
Pofta buna!