Legume picante la foc iute
PrinteazaO reteta de legume picante la foc iute din: ceapa, morcov, usturoi, ghimbir, ciuperci, ardei, broccoli, ceapa verde, ulei vegetal, supa de legume, sos de peste, sos de soia light, zeama de lamaie, miere, faina de porumb si fulgi de ardei iute.
- 1 ceapă mare, curăţată şi feliată
- 1 morcov mediu, curăţat şi feliat pe diagonală
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi
- 1 bucată de 3 cm de rădăcină de ghimbir, curăţată şi tăiată fâşii subţiri ca beţele de chibrit
- 100 g de ciuperci shiitake, spălate şi feliate
- 1 ardei roşu, fără seminţe şi tăiat felii subţiri
- 1 broccoli mic, spălat şi tăiat bucheţele mici
- 3 fire de ceapă verde, curăţate şi tăiate bucăţi de dimensiunea unui deget
- 2 linguri de ulei vegetal sau de arahide
Sos:
- 3 linguri de supă de legume sau de pui
- 2 linguri de sos de peşte (sau după gust)
- 2 linguri de sos de soia light
- 1 lingură de zeamă de lămâie (sau după gust)
- 1 lingură de miere lichidă sau zahăr tos (sau după gust)
- 2 linguriţe de făină de porumb, amestecată cu 3 linguri de apă
- câţiva fulgi de ardei iute uscat
Mod de preparare:
Pregătiţi toate legumele şi mirodeniile. într-un bol, amestecaţi ingredientele pentru sos. Puneţi un wok sau o tigaie lată la foc moderat. Adăugaţi uleiul, având grijă să ungeţi şi pereţii wokului. Puneţi ceapa şi căliţi-o 1 minut la toc iute, amestecând des. Adăugaţi morcovul, usturoiul şi ghimbirul şi mai lăsaţi totul pe foc încă 1 minut. Acum adăugaţi ciupercile şi căliţi-le la foc iute câteva minute, până când morcovii încep să se înmoaie.
Adăugaţi în wok bucheţelele de broccoli, ardeiul roşu şi firele de ceapă verde, apoi amestecaţi-le cu sosul. Mai căliţi-le 2-3 minute, până când ardeiul şi bucheţelele de broccoli s-au înmuiat uşor, dar şi-au păstrat consistenţa. Gustaţi şi vedeţi dacă mai trebuie asezonat, adăugând încă puţin sos de peşte, zeamă de lămâie verde sau miere, dacă este necesar.
Impărţiţi amestecul pe farfurii sau în boluri calde şi serviţi-l imediat.
Legume picante la foc iute
Pofta buna!