Legume picante la gratar
PrinteazaLegume picante la gratar din: ulei, miere, harissa, vinete, ardei gras, bulgur, coaja de lamaie, zeama de lamaie, frunze de menta, iaurt.
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de miere
- 2 lingurite harissa
- 2 vinete mici, taiate felii
- 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat bucatele
- 140 g bulgur
- coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
- 1 mana de frunze de menta, tocate
- iaurt, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Amestecă uleiul cu mierea şi harissa şi toarnă jumătate din cantitatea obţinută peste vinete şi ardei. Asezonează din belşug. încinge grătarul sau o tigaie-grill şi frige tegumele timp de 10-15 minute, întorcându-le pe ambele părţi până se rumenesc şi se pătrund.
Intre timp, pune bulgurul într-un bol mare şi răstoarnă peste el apă clocotită până se acoperă întreaga cantitate. Lasă-I deoparte 10 minute să se umfle şi să se înmoaie. Scurge-I şi toarnă peste el restul de sos. Apoi adaugă frunzele de mentă, zeama şi coaja rasă de lămâie.
Asezonează după gust şi amestecă bine. Serveşte legumele pe pat de bulgur, stropite cu iaurt după gust.
Legume picante la gratar
Pofta buna!