Legume picante cu salată de arpacaş şi suc de lămaie
PrinteazaLegume picante cu salată de arpacaş şi suc de lămaie din: ulei, arpacas, suc de lamaie, miere, harissa, vinete, ardei gras rosu, bulgur, frunze de menta, iaurt.
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei vegetal
- 2 linguri de miere
- 2 linguriţe de harissa
- 2 vinete mici, tăiate felii
- 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat bucăţele
- 140g de bulgur
- coaja şi sucul de la o jumătate de lămâie
- o mână bună de frunze de mentă
- tocate iaurt grecesc, pentru servit (opţional)
Mod de preparare:
Amestecă uleiul cu mierea şi harissa şi se presară jumătate din cantitatea obţinută peste vinete şi ardei. Se asezonează din belşug.
Incinge grătarul şi se frig legumele pentru 10-15 minute, întorcându-le pe ambele părţi până se rumenesc şi se pătrund.
Intre timp, se aşază bulgurul într-un bol mare şi se răstoarnă peste el apă clocotită până se acoperă întreaga cantitate.
Se lasă 10 minute să se umfle şi să se înmoaie, se scurge şi se răstoarnă deasupra lui restul de sos, frunzele de mentă, sucul şi coaja de lămâie.
Se condimentează din belşug şi se amestecă bine. Legumele se servesc pe patul de bulgur, stropite cu iaurt după gust.
Legume picante cu salată de arpacaş şi suc de lămaie
Pofta buna!