Legume picante
PrinteazaLegume picante
Ingrediente:
- doi morcovi
- ţelină
- doi cartofi
- o conopidă
- 250 g fasole mangetout
- doi ardei capia
- un dovlecel
- ceapă verde
- doi căţei de usturoi
- boia iute
- ghimbir ras
- sare, piper
- 100 ml ulei de măsline
- 300 g mozzarella
- busuioc uscat
- pastă de ardei iute
Preparare:
Legume picante: Morcovii şi cartofii se curăţă, se spală şi se fierb separat.
Morcovii se taie în bastonaşe subţiri, iar cartofii în rondele sau în cubuleţe.
Dovlecelul se spală, se taie în bastonaşe şi se pune într-un castron.
Conopida şi ţelina curăţată de coajă se fierb, se scurg şi se taie bastonaşe.
Ardeii capia se curăţă de seminţe, se taie în felii şi se pun lângă dovlecei.
Fasolea se fierbe timp de zece minute, se scurge de apă şi se lasă la răcit.
Intr-o cratiţă se încălzeşte uleiul, se adaugă ceapa verde curăţată şi tăiată bucăţi mai mici, ardeiul capia şi dovlecelul.
Se călesc timp de cinci minute, se adaugă restul de legume, o linguriţă de ghimbir ras, sare şi piper.
Se presară boiaua iute, se adaugă usturoiul curăţat şi tăiat felii subţiri, busuiocul uscat şi se călesc timp de zece minute la foc iute.
Se opreşte focul, se adaugă mozzarella tăiată cuburi, se amestecă şi se serveşte.
Pofta buna!