Legume cu piure şi sos picant

Printeaza

Legume cu piure şi sos picant

Ingrediente:

  • 500 g fasole verde
  • 4 cartofi mai mari
  • 200 g morcovi baby
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • pastă de tomate
  • 400 g roşii
  • 150 ml vin alb demisec
  • 350 ml lapte dulce
  • mărar, sare
  • piper
  • o frunză de dafin

 

Preparare:

Legume cu piure şi sos picant: Fasolea verde se spală, se taie în bucăţi mici şi se fierbe în apă cu sare şi o frunză de dafin.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bucăţi mai mari.

Se fierb în apă cu puţină sare, se scurg, se pasează cu un tel şi se amestecă bine cu laptele dulce. Se condimentează şi, dacă piureul este prea gros, se mai adaugă din apa în care au fiert.

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc pînă cînd devin aurii, se adaugă două linguri de pastă de tomate, roşiile descojite şi date pe râzătoare, vinul alb, sarea şi piperul.

Se lasă la fiert timp de 20 de minute la foc potrivit, se presară mărarul tocat şi se amestecă.

Se toarnă sosul peste fasolea şi morcovii fierţi, piureul de cartofi şi se serveşte.  Morcovii se pot pasa şi amesteca cu piureul de cartofi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.