Legume prajite cu sos dulce-acrisor
PrinteazaLegume prajite cu sos dulce-acrisor din: varză, castraveţi, roşii, ardei graşi, ciuperci, făină de grâu, zahăr, ketchup, sos de soia, oţet, apă, ulei vegetal.
- 1/4 varză tăiată fâşii
- 2 castraveţi tăiaţi în lungime
- 1 roşie tăiată felii
- 2 ardei graşi tăiaţi pe lung (în felii grosuţe)
- 5-6 ciuperci tăiate mărişor
- 1 lingură făină de grâu
- 1 lingură zahăr
- 1/2 lingură ketchup
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură oţet
- 1/2 cană de apa
- 2 linguri ulei vegetal
Mod de preparare:
Se încinge uleiul în wok. Se pun: varza, castraveţii, roşia, ardeiul gras, ciupercile, fasolea verde şi apa şi se prăjeşte. Când totul este gata se amestecă cu ketchup-ul.
Se asezonează cu zahăr, sos de soia şi oţet. Se diluează puţină făină în apă şi se amestecă cu restul, pentru a se îngroşa puţin.
Pofta buna!