Legume prăjite cu sos iute de usturoi
PrinteazaO reteta de legume prajite cu sos iute de usturoi din: ulei, usturoi, ghimbir, broccoli, porumb, ardei, castane si semine de susan.
- 2 lingurite ulei vegetal sau de arahide
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 3 linguri ghimbir tocat foarte fin
- 200 g buchetele de broccoli
- 300 g stiuleti de porumb pitic
- 1 ardei mare rosu, taiat in fasii subtiri
- 250 g castane, scurse
- 1 lingura seminte de susan pentru ornat
Mod de preparare:
Intai se prepara sosul. Se amesteca intr-un castronel 4 linguri de supa cu sosul de soia, amidonul si pasta de chilli (optional), amestecand pana se omogenizeaza. Se lasa deoparte.
Se unge un vas mare wok sau o tigaie cu o lingurita de ulei de masline. Se adauga uleiul si se pune vasul la foc iute. Cand s-a incins, dar fara sa scoata fum, se adauga usturoiul si ghimbirul si se prajesc 1 minut sau pana cand incep sa-si degaje aromele. Se scot cu o spumiera si se lasa deoparte.
Se adauga broccoli si stiuletii de porumb pitic si se prajesc aproximativ 4 minute sau pana cand incep sa se inmoaie. Se transfera intr-un castron. Se adauga ardeiul rosu si castanele si se prajesc 3 minute sau pana cand incep sa se inmoaie. Se pun din nou in tigaie buchetelele de broccoli si porumbul si se adauga supa.
Se acopera vasul si se fierbe totul aproximativ 3 minute sau pana cand legumele s-au mai inmuiat putin. Se bate putin sosul deja facut si se inglobeaza in amestecul din tigaie impreuna cu ghimbirul si usturoiul. Se prajeste totul 1 minut sau pana cand sosul se ingroasa si da in clocot. Se presara semintele de susan si se serveste.
Legume prăjite cu sos iute de usturoi
Pofta buna!