Legume prăjite
PrinteazaO reteta de legume prajite din: ceapa, usturoi, dovlecei, ardei rosu, boabe de porumb, ulei, sare, piper si suc de lamaie.
- 100 g ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 750 g dovlecei, taiati felii subtiri
- 1 ardei rosu, taiat cubulete
- 125 boabe dulci de porumb
- 2 linguri ulei
- sare si piper
- 2 linguri suc de lamaie sau lamaie verde
Mod de preparare:
Se curăţă toate legumele şi se împart în două grămăjoare egale: se vor prăji în două tranşe ca să aibă loc în tuci. Se încinge 1 lingură de ulei în tuci până când începe să scoată fum. Se începe cu câte o grămăjoară, cu ceapa care se prăjeşte 1 minut.
Se adaugă usturoiul, se amestecă o dată, apoi dovleceii, ardeiul roşu şi boabele de porumb. Se potriveşte de sare şi piper şi se mai prăjeşte totul aproximativ 5 minute, până când legumele sunt pătrunse, dar sunt încă crocante şi aurii.
Se stropesc cu jumătate din sucul de lămâie sau lămâie verde şi se amestecă. Se aşază legumele într-un castron şi se ţin la cald. La fel se pregăteşte şi cealaltă jumătate de legume.
Legume prăjite
Pofta buna!
Incoming search terms:
- legume prajite
- legume prajite in unt
a fost tare aia cu boabele de porumb:))oare sta cineva sa le numere :))