Legume cu rozmarin
PrinteazaLegume cu rozmarin din: morcovi, dovlecei, ceapa, ulei de masline, radacina de pastarnac, rosii, rozmarin, sare, piper.
- 500 g morcovi
- 250 g dovlecei
- 2 cepe
- 4 linguri ulei de masline
- 200 g radacina de pastarnac
- 4 rosii
- cateva ramuri de rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele şi spălaţi-le, tăiaţi-le în bastonaşe aproximativ egale, ceapa şi roşiile în rondele mai groase. Aranjaţi toate legumele într-un singur strat într-o tavă unsă cu ulei.
Deasupra legumelor presăraţi rozmarin sfărâmat şi stropiţi iar legumele cu ulei.
Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, până când legumele se rumenesc. Nu trebuie să fie întoarse.
Este suficient dacă se rumenesc pe o parte. Se servesc ca atare sau pot fi o garnitura potrivita pentru praparatele din carne.
Legume cu rozmarin
Pofta buna!