Legume scazute cu gomboti de cartofi
PrinteazaLegume scazute cu gomboti de cartofi din: conopida, ciuperci, fasole, ceapa, usturoi, morcov, cartofi, spanac, faina, nucsoara, sare, piper, ulei.
- 250 g conopidă congelată
- 250 g ciuperci congelate
- 1 conservă (400g) de fasole roşie
- 1 ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 morcov
- sare
- piper
- ulei
Pentru gomboţi:
- 300 g cartofi
- 100 g spanac congelat
- 2-3 căţei de usturoi
- 2-3 linguri faină
- sare
- nucşoară
- 1-2 linguri ulei
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul mărunţite se călesc în ulei, se adaugă morcovul tăiat cubuleţe, se mai călesc împreună 2-3 minute, apoi se toarnă puţină apă peste ele şi se fierb înăbuşit sub capac.
Când morcovul este aproape fiert, se adaugă conopida şi ciupercile congelate, apoi după încă 4-5 minute de fierbere şi conserva de fasole, scursă de lichid.
Se asezonează cu sare şi piper şi se înăbuşe până când scade toată zeama. Se ţine la loc cald până la servire.
Pentru gomboţi se fierb cartofii, se scurg, se pasează şi se lasă puţin la răcit. Se trage usturoiul la tigaie în ulei, se adaugă spanacul decongelat şi se înăbuşe 1-2 minute.
Când s-a răcit se adaugă la cartofi împreună cu faina, se asezonează cu sare şi nucşoară şi se amestecă.
Cu mâna unsă cu ulei se formează gomboţi, se pun în tavă pe hârtie de copt şi se introduc în cuptorul fierbinte pentru 10-15 minute.
Legume scazute cu gomboti de cartofi
Pofta buna!