Legume cu seminte de pin si sos de patrunjel
PrinteazaLegume cu seminte de pin si sos de patrunjel din: dovleac (de plăcintă), ceapa rosie, dovlecel zucchini, vânătă, roşii cherry, seminţe de pin, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel verde, usturoi, busuioc, zeama de lămâie verde.
- 4 felii de dovleac (de plăcintă)
- 2 cepe roşii
- 1 dovlecel zucchini
- 2-3 felii de vânătă
- 2-3 roşii cherry
- 2 linguri seminţe de pin
- sare şi piper, după gust
- 2 linguri ulei de măsline
Pentru sosul de pătrunjel:
- 2 legături de pătrunjel verde
- 2 căţei de usturoi
- 2 frunze de busuioc verde
- 3 linguri ulei de măsline
- zeama de la 1/2 lămâie verde
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Alegi pătrunjelul, îl speli sub jet de apă rece, îl scuturi bine şi îl tamponezi cu prosoape absorbante pentru a înlătura excesul de apă.
Treci prin blender pătrunjelul î mpreună cu usturoiul tăiat felii şi frunzele de busuioc, până se transformă într-o pastă.
Freci pasta de pătrunjel cu uleiul de măsline turnat treptat, ca la maioneză, adaugi sare, piper, după gust şi zeama de lămâie.
Speli legumele, cureţi coaja dovleacului şi tai două felii pe care le porţionezi pentru 4 porţii.
Tai vânătă şi dovlecelul felii, fără a îndepărta coaja, iar cepele le cureţi de foile exterioare şi le tai în patru.
Ungi legumele cu ulei de măsline, le presari cu sare şi piper şi le aşezi pe grătarul bine încins, pentru 3-4 minute, pe fiecare parte.
Trebuie mare atenţie la roşii ca să nu se spargă în timpul coacerii.
Separat, rumeneşti uşor seminţele de pin într-o tigaie, fără ulei şi le laşi deoparte.
Serveşti legumele gratinate amestecate cu seminţe de pin şi asezonate cu sos de pătrunjel verde.
Legume cu seminte de pin si sos de patrunjel
Pofta buna!