Legume cu sos alb

Printeaza

O reteta delicioasa de legume cu sos alb: broccoli, cartofi, faina, margarina, cascaval, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 500 g broccoli
  • 3cartofi
  • 3 rosii
  • 2 linguri, faină
  • 1 lingura margarina
  • 150 g caşcaval de post ras
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Desfaci făina în 250 ml de apă, fierbi pe foc mic până se îngroaşă, adaugi margarina, pui sare şi piper, după gust, şi obţii un sos alb, de post. Cât este fier­binte, adaugi jumătate din caşcaval.

Fierbi cartofii în coajă, îi decojeşti şi îi tai rondele. Broccoli îl tai felii, îl opăreşti 2-3 minute în apă clocotită cu sare şi îl scurgi. Speli roşiile şi le tai felii mai groase.

Intr-o formă mică unsă cu ulei  torni sosul alb şi aşezi alterna­tiv feliile de cartof, de roşii şi de broccoli. Presari restul de caşcaval ras printre legume şi dai totul la cup­tor pentru 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.