Legume cu sos alb
PrinteazaO reteta delicioasa de legume cu sos alb: broccoli, cartofi, faina, margarina, cascaval, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 500 g broccoli
- 3cartofi
- 3 rosii
- 2 linguri, faină
- 1 lingura margarina
- 150 g caşcaval de post ras
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Desfaci făina în 250 ml de apă, fierbi pe foc mic până se îngroaşă, adaugi margarina, pui sare şi piper, după gust, şi obţii un sos alb, de post. Cât este fierbinte, adaugi jumătate din caşcaval.
Fierbi cartofii în coajă, îi decojeşti şi îi tai rondele. Broccoli îl tai felii, îl opăreşti 2-3 minute în apă clocotită cu sare şi îl scurgi. Speli roşiile şi le tai felii mai groase.
Intr-o formă mică unsă cu ulei torni sosul alb şi aşezi alternativ feliile de cartof, de roşii şi de broccoli. Presari restul de caşcaval ras printre legume şi dai totul la cuptor pentru 40 de minute.
Pofta buna!