Legume in sos alb
PrinteazaO reteta delicioasa de legume in sos alb cu cartofi, morcovi, telina, ceapa verde, unt, smantana, cascaval, sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel.
- 500 g cartofi
- 4-5 morcovi
- o ţelină
- 2 fire ceapă verde
Ingrediente sos:
- 50 g unt
- 100 ml smântână
- 100 g caşcaval ras
- sare
- piper
- zeama de la o lămâie
- 2-3 fire pătrunjel
Mod de preparare:
Se spală ţelina, morcovii şi cartofii în câteva ape şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert legumele, se lasă să se răcească, apoi cartofii se curăţă de coajă.
Ţelina, cartofii şi morcovii se taie cubuleţe şi se stropesc cu zeama de la o lămâie, apoi se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă Je rece.
Intre timp, se topeşte untul, se adaugă caşcavalul ras şi, la sfârşit, smântână. Se amestecă bine şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se taie ceapa rondele şi se amestecă cu compoziţia pregătită. Legumele se servesc ornate cu rondele de lămâie şi pătrunjel verde tocat mărunt.
Legume in sos alb
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos alb pentru legume