Legume cu sos cald de hrean
PrinteazaLegume cu sos cald de hrean din: cartofi, sfecla, fasole pastai, morcovi, mazare, supa de legume, unt, mustar, hrean, galbenusuri, oua, sare, piper, otet de mere.
- 2 cartofi
- 1 sfecla mica
- 200 g fasole pastai
- 2-3 morcovi
- 2 linguri mazare din conserva
pentru sos:
- 200 ml supa de legume
- 100 g unt
- 2 linguri mustar fin
- 4 lingurite hrean ras
- 4 galbenusuri crude
- 2 oua
- sare
- piper
- 2 linguri otet de mere
Mod de preparare:
Speli sfecla şi o coci în cuptor, la foc mediu, timp de 50 de minute. Decojeşti sfecla coaptă şi o tai în rondele groase. Cureţi şi speli legumele rămase.
Fierbi morcovii şi cartofii 20 de minute, iar păstăile de fasole 10 minute. Scurgi legumele şi le păstrezi la cald.
Fierbi ouăle, le cureţi şi scoţi gălbenuşurile. Fierbi 200 ml supă de legume, timp de 10 minute, împreună cu untul şi hreanul. Treci prin sită gălbenuşurile fierte tare şi le mixezi împreună cu gălbenuşurile crude, muştarul, oţetul, sare şi piper.
Peste această pastă, torni treptat supa de legume în care a fiert hreanul, strecurată printr-o sită deasă.
Laşi acest amestec să fiarbă la foc mic, mixând continuu până se îngroaşă sosul, lei vasul de pe foc şi continui să amesteci timp de 5 minute, până când sosul devine omogen.
Serveşti legumele calde, stropite cu sos din belşug.
Legume cu sos cald de hrean
Pofta buna!