Legume cu sos de peşte
PrinteazaLegume cu sos de peşte din: sfecla rosie, fasole verde, cartofi, cap de salau, coada de salau, morcov, faina, radacina de patrunjel, unt, galbenus, ciuperci, vin alb, sare, zeama de lamaie, boabe de piper, foaie de dafin.
- 1 sfecla rosie
- 250 g fasole verde
- 2 cartofi
pentru sos:
- capul si coada unui salau mare
- 1 morcov
- 1 lingurita faina
- 1 radacina de patrunjel
- 30 g unt
- 1 galbenus
- 8-10 ciuperci fierte
- 1 lingura vin alb
- sare
- zeama de la 1 lamaie
- 4-5 boabe de piper
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele şi ciupercile. Pui la fiert bucăţile de şalău împreună cu morcovul, rădăcina de pătrunjel, foaia de dafin, piperul şi un praf de sare. Le fierbi până când carnea se desprinde de pe oase.
Când peştele a fiert, îl scurgi, dar păstrezi supa pentru sos. Mărunţeşti ciupercile.
Pasezi în blender carnea şi legumele împreună cu puţină supă. Dizolvi făina şi gălbenuşul în 100 ml supă rece, apoi le pui la fiert la bain-marie, amestecând energic.
Torni câte puţină supă şi diluezi sosul, amestecând în continuare.
La sfârşit, încorporezi ciupercile tăiate, piureul de legume şi peşte, vinul şi zeama de lămâie.
Fierbi în vase diferite sfecla, fasolea şi cartofii. Le serveşti calde, alături de sosul de peşte.
Legume cu sos de peşte
Pofta buna!