Legume picante cu linte
PrinteazaO reteta de legume picante cu linte din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, cartofi, morcovi, pastarnaci, pudra de curry, supa de legume, linte rosie, coriandru, iaurt si paine.
- 2 linguri de ulei de floarea- soarelui sau de ulei vegetal
- 0 ceapă tăiată cubuleţe
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 700g cartofi decojiţi şi tăiaţi birăţi
- 4 morcovi tăiaţi felii groase
- 2 păstâmaci tăiaţi felii groase
- 2 linguri de pastă sau de pudră decurry
- 1 litru de supă de legume
- 100 g de linte roşie
- 0 legătură mică de coriandru, tăiat mare
- iaurt slab/dietetic
- pâine pentru servit
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pun la prajit ceapa si usturoiul, la foc moderat, timp de 3-4 minute pana ce se inmoaie. Se amesteca din cand in cand. Se adauga in tigaie cartofii, morcovii, si pastarnacul, se da la foc iute pentru 6-7 minute, amestecand mereu, pana ce legumele se rumenesc.
Se adauga apoi pasta sau pudra de curry, se toarna supa si se aduce totul la punctul de fierbere. Se da la cfoc moderat, se adauga linte,a, se acopera tigaia si se lasa sa fiarba 15-20 de minute pana ce lintea si legume se inmoaie si sosul se ingroasa.
Se adauga in tigaie 2/3 din coriandru si se mai lasa la foc inca un minut. Se serveste cu iaurt, coriandru ramas si paine.
Legume picante cu linte
Pofta buna!