Legume gratinate cu usturoi din: dovlecel, cartof, rosie, usturoi, ceapa, mozzarella, parmezan, ulei de masline, cimbru, busuioc, condimente, sare. Ingrediente: 1 dovlecel feliat 1 cartof feliat 1 roșie feliată 3 căței de usturoi tocat 1/2 ceapa tocata 1 cană de brânză mozzarella rasă 2 linguri parmezan ras 1 lingura ulei de masline cimbru busuioc condimente, […]
Legume în stil provensal
PrinteazaO reteta de legume in stil provensal din: cartofi, broccoli, morcovi, bulb de fenicul, fasole verde, ulei de masline si mirodenii de provence.
- 750 g de cartofi
- 250 g de broccoli
- 2 morcovi
- 1 bulb de fenicul
- 250 g fasole verde
- 4 linguri de ulei de măsline
- 2 pacheţele de mirodenii de Provence
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cubuleţe. Pregătiţi legumele.
Despărţiţi broccoli bucheţele, apoi tăiaţi morcovii rondele, iar feniculul, bucăţi. Tăiaţi păstăile de fasole în 2-3 bucăţi
. Incingeţi uleiul într-o tigaie împreună cu amestecul de mirodenii.
De îndată ce se răspândeşte aroma acestora, adăugaţi legumele şi cartofii şi prăjiţi totul, amestecând continuu ca să nu se ardă.
Turnaţi 300 ml de apă, adăugaţi şi al doilea pachet de mirodenii, acoperiţi cu un capac şi fierbeţi totul înăbuşit cca. 20 de minute.
Legumele la tigaie sunt foarte bune dacă le serviţi alături de şniţel sau fripturi.
Legume în stil provensal
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Legume gratinate cu usturoi
Reteta zilei: Sote de legume cu sos de rosii
Sote de legume cu sos de rosii din: fasole verde, spanac, fasole neagra, ceapa, usturoi, rosii, sos de rosii, apa, coriandru, ulei de avocado, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de fasole verde 100gr spanac spalat si tocat 1/2 cutie de fasole neagră scursă și clătită 1 ceapa tocata 3 căței de usturoi tocat 1 cutie […]
Pofta buna!