Legume la tigaie cu soia şi orez
PrinteazaLegume la tigaie cu soia şi orez din: orez, tofu, sos de soia, porumb, rosii, dovlecel, usturoi, ceapa, pesmet, ou, sare, piper, ulei, supa de legume.
- 200 g orez cu bob lung
- 200 g tofu (branza de soia)
- 2 linguri sos de soia
- 1 conserva porumb (425 ml)
- 2 rosii
- 1 dovlecel mic
- 1 catel de usturoi
- 2 cepe
- 1 lingura pesmet
- 1 ou
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
- 100 ml supa de legume
Mod de preparare:
Orezul se fierbe. Se toacă tofu sau se dă prin maşina de tocat. Se amestecă împreună cu sosul de soia. Se lasă să se scurgă porumbul.
Se spală roşiile, se curăţă şi se taie felii. Se spală dovlecelul, se curăţă şi se taie felii. Se toacă ceapa şi usturoiul.
Se amestecă ceapa cu pesmet, ou, sare, piper şi tofu. Se încinge într-o tavă 1 lingură de ulei; se prăjeşte înăuntru compoziţia de tofu, la foc iute.
Intr-o tigaie mare se încing două linguri de ulei. Se căleşte înăuntru usturoiul.
Se înglobează orezul şi se încălzeşte în tigaie. Se adaugă porumbul, dovleceii, roşiile şi amestecul de soia. Se călesc; se adaugă supă, sare şi piper.
Se acoperă şi se lasă la foc moale 10 min. Preparatul se potriveşte încă o dată, după gust, de sare şi piper şi se serveşte în tigaie, ornat cu verdeaţă.
Legume la tigaie cu soia şi orez
Pofta buna!