Legume la tigaie cu sos

Printeaza

Legume la tigaie cu sos din: dovlecei, vinete, ceapa, rosii, masline, ulei, galbenusuri, usturoi, mustar, vin, sare, piper, maioneza, patrunjel, busuioc.

 

Ingrediente:

  • doi dovlecei
  • două vinete
  • două cepe albe
  • 250 g roşii cherry
  • 200 g măsline negre feliate
  • 150 ml ulei
  • 3 gălbenuşuri fierte
  • 5 căţei de usturoi
  • muştar dulce
  • mărar
  • 50 ml vin alb demisec
  • sare, piper
  • sos de maioneză
  • pătrunjel
  • busuioc

 

Preparare Legume la tigaie cu sos:

Se pun într-un castron gălbenuşurile pasate, o lingură de muştar, vinul alb, sarea şi piperul după gust. Se mixează, adăugând ulei puţin câte puţin.

Se presară măslinele, mărarul, se amestecă şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Căţeii de usturoi se curăţă, se spală şi se pisează cu puţină sare.

Se amestecă bine cu o lingură de ulei, se freacă până când devin ca o pastă albă, apoi se amestecă împreună cu puţină apă.

Dovleceii, vinetele şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie în rondele. Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se pun legumele la călit pe rând, ca să nu se deformeze feliile.

Roşiile se spală, se prăjesc şi se pun lângă celelalte legume pe un platou. Se condimentează, se stropesc cu mujdei, apoi se presară busuioc proaspăt tocat.

Se servesc calde sau reci, alături de sosul de ouă şi mărar.

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • legume la tigaie cu sos

1 comentariu

  1. Foarte gustos. O reteta simpla si buna cu legume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.