Caltaboș: O Delicatesă Românească Autentică din: organe de porc, sange de porc, orez, ceapa, usturoi, sare, piper, condimente. Caltaboșul, parte integrantă a tradiției culinare românești, este un preparat savuros, specific sezonului de iarnă și sărbătorilor tradiționale. Prepararea acestui fel de mâncare reflectă bogăția și diversitatea gastronomiei românești, fiind o rețetă care a traversat generații. Caltaboșul […]
Legume de toamna la cuptor
PrinteazaLegume de toamna la cuptor din: dovleac, cartofi, ceapa rosie, morcovi, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 dovleac taiat in cubulete
- 1 kg cartofi rosii taiati in sferturi
- 400 grame ceapa rosie taiata in sferturi
- 400 grame morcovi taiati pe lungime
- 4 catei de usturoi
- 30 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o tava amesteca toate legumele. Deasupra toarna uleiul de masline si asezoneaza cu sare si piper.
Amesteca bine. Da tava la cuptorul incins si lasa timp de 50 de minute. Ai grija sa mai amesteci legumele din cand in cand.
Cand sunt gata, scoate tava de la cuptor si lasa sa se raceasca 10 minute inainte de a servi. Le poti servi si simple, cu un sos de usturoi sau iaurt.
Legume de toamna la cuptor
Pofta buna!
Caltaboș: O Delicatesă Românească Autentică
Cum să începi o dietă bazată pe plante: Ghid pentru începători
Cum să începi o dietă bazată pe plante: Ghid pentru începători. În ultimii ani, am asistat la o creștere impresionantă a popularității dietelor bazate pe plante. Această tendință nu este doar o modă trecătoare, ci reflectă o schimbare conștientă și profundă în modul în care oamenii aleg să se hrănească, motivată de beneficii multiple atât […]