Legume trase la tigaie cu tofu si taitei de orez
PrinteazaLegume trase la tigaie cu tofu si taitei de orez din: ulei de susan, tofu, pasta de curry, taitei de orez, frunze de menta, arahide, amestec de legume, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sos de peste, zahar brun.
- 1 lingura ulei de susan
- 400 g tofu, taiata cubuti
- 1-2 linguri pasta de curry – dupa gust
- 300 g taitei de orez, proaspeti sau fierti si scursi de lichid
- o mana de frunze de menta
- 80 g arahide zdrobite
- 350 g amestec de legume stir fry
- coaja rasa si zeama de la 2 lamai
- 2 linguri sos de peste
- 1-2 lingurite zahar brun
Mod de preparare:
Intr-un vas pe foc încinge uleiul şi prăjeşte cuburile de tofu, până când se rumenesc. Adaugă pasta de curry şi continuă să ţii pe foc 2 min. Transferă într-un vas şi păstrează la cald. Pune tăieţeii în vas şi ţine-i pe foc, amestecând continuu 3 min, până când se încălzesc complet, la vasul de pe foc şi adaugă menta, arahidele şi amestecul de legume.
Combină sosul de soia rămas cu zeama şi coaja de lămâie, sosul de peşte şi zahărul şi apoi stropeşte tăieţeii şi amestecă pentru a se unge uniform. Presară deasupra tofu şi serveşte.
Legume trase la tigaie cu tofu si taitei de orez
Pofta buna!